David Hertz Architects FAIA & The Studio of Environmental Architecture
S.E.A.-Studio-Environmental-Architecture-David-Hertz-FAIA-Mendelsohn-Zien-Advertising-Los-Angeles-tenant-improvement-sustainable-regenerative-restorative-green-design-office-sleek-modern-interior-Westside-commercial-building-professional-workplace-de2.jpg

Mendelsohn Zien

A 15,000 square foot tenant improvement project for a large advertising agency, which occupies the top two floors of a 22-story building. The project involved cutting a portion of the upper floor to create a double height lobby area with a new stairway providing access between both floors. The space is centrally located directly adjacent to the elevator from a central wall which runs up through the treads becoming a sculpture within the minimal space. Also incorporated into the project were additions of two conference rooms, an employee lounge and kitchen area, and an expansion of the partners’ corner offices. Finish materials include integrally pigmented veneer plaster, frameless sheet glass, modular plastic glazing panels and Syndecrete® tiles. The existing concrete lobby floor was pigmented, polished and left exposed. All new furniture and office systems were chosen to reflect a simple, minimalist environment.
S.E.A.-Studio-Environmental-Architecture-David-Hertz-FAIA-Mendelsohn-Zien-Advertising-Los-Angeles-tenant-improvement-sustainable-regenerative-restorative-green-design-office-sleek-modern-interior-Westside-commercial-building-professional-workplace-1.jpg

mendelsohn / zien

The top two floors of a 22-story office building were reimagined for a large advertising agency. Part of the upper floor was cut away to create a grand, double-height lobby, with a new stairway providing access between both floors. The stair wraps around a central wall, with tall glass panels flanking the outside so that the treads appear to float. Finish materials include integrally pigmented veneer plaster, frameless sheet glass, modular plastic glazing panels and Syndecrete tiles. The existing concrete lobby floor was pigmented, polished and left exposed. All new furniture and office systems were chosen to reflect a simple, minimalist environment.

Project Details

Year: 1999
Location: Los Angeles, CA
Typology: office
Program: lobby, two conference rooms, employee lounge, kitchen, and office expansion
Size: 15,000 sqft
Photography: Fawn Art