David Hertz Architects FAIA & The Studio of Environmental Architecture
S.E.A.-Studio-Environmental-Architecture-David-Hertz-FAIA-Hollywood-Bowl-House-Venice-Beach-California-sustainable-regenerative-restorative-green-design-solar-panels-canopy-reclaimed-wood-recycled-materials-upcycle-recyle-roof-deck-concrete-pool-close.jpg

Hollywood Bowl House

S.E.A.-Studio-Environmental-Architecture-David-Hertz-FAIA-Hollywood-Bowl-House-Venice-Beach-California-sustainable-regenerative-restorative-green-design-solar-panels-canopy-reclaimed-wood-recycled-materials-upcycle-recyle-roof-deck-concrete-pool-2.jpg

hollywood bowl house

Project Details

Year: 2019
Location: Venice, CA
Typology: single family residence
Program: 4 bed, 4.5 bath
Size: 7,600 sqft
Sustainable Features:
  • bi-facial solar canopy
  • reclaimed / repurposed wood
  • radiant heating
Photography: Yatto Suzuki, Willem Swârt

Fronting one of Venice’s pedestrian “walk-streets,” this residence combines contemporary design with coastal aesthetics. The wood facade, recycled and repurposed from Hollywood Bowl seating, evokes the weathered look of beach houses while alluding to the client’s connection to the film industry. Lightwells and frustum-shaped skylights illuminate the house’s interior. Located beneath the second-floor, the partially-enclosed pool feels like a tranquil grotto despite its close proximity to a busy street.