David Hertz Architects FAIA & The Studio of Environmental Architecture
_MG_2575_square_edit.jpg

8827 Olympic

S.E.A.-Studio-Environmental-Architecture-David-Hertz-FAIA-Carpenter-Zuckerman-Rowley-Santa-Monica-adaptive-reuse-sustainable-regenerative-restorative-green-design-warehouse-truss-upcycle-recycle-law-office-commercial-building-life-cycle-signage-3.jpg

carpenter, zuckerman & rowley

An existing brick building was remodeled into law offices with an exposed truss ceiling. At the intersection of two streets, project offered a unique opportunity to explore the corner condition in architecture. In contrast with the rectilinearity of red brick of the facade, the edge is filleted into a smooth, metal curve. The company name is emblazoned across the corner, glowing to be visible from either street simultaneously.

Project Details

Year: 2008
Location: Beverly Hills, CA
Typology: office
Size: 7,500 sqft
Structural Engineer: C.W. Howe
Photography: Shane King
Visit: CZR